Sommarkurser - Åredalens folkhögskola

Sommarkurser

Åredalens folkhögskola erbjuder ett unikt utbud av spännande sommarkurser för alla! Kurserna går vecka 25 eller 26 och är förlagda antingen i Åredalen eller i södra Frankrike.  Ta tillvara på chansen att lära dig något nytt, vistas i härlig miljö och träffa nya vänner! Kursutbudet hittar du nedan. Välkommen!

Boende och Mat

Under sommarkurserna har du möjlighet att både bo på skolans internat och äta mat i skolans matsal. För dig som vill laga/värma din egen mat finns det möjlighet till det.

Kostnad

Helpension vecka 25 måndag – torsdag: 2310 kr
Helpension  vecka 26 måndag – fredag:
Vuxen 2500 kr, Ungdom 13-17 år 1875 kr, Barn 4-12 år 1250 kr
Extra natt (söndag-måndag eller fredag-lördag): 315 kr
Fika dagtid: 350 kr
Fika dagtid samt 5 luncher: 800 kr
Städning per rum: 400 kr
Sänglinne: 250 kr

Kursutbud

Sommarens kurser för 2019 har ännu inte lagts ut på sidan ser du 2018 års sommarkurser

 

Akvarell och fjäll

Här är en vecka där du får möjlighet att uttrycka dig i samklang med vatten, färg och form. Du får lära känna akvarellfärgens möjligheter genom övningar och fritt måleri. Vi gör utflykter för att hämta inspiration, Ristafallets vattenflöde finns nära oss. Du kan vara nybörjare eller målat länge, vi möts där du är.I år kommer det att vara chans att gå kursen antingen vecka 25 eller 26.

Vecka 25, Datum:18 – 21 juni 2018   FULLT
Vecka 26, Datum:25 – 29 juni 2018  FULLT
Studieomkostnader: 200 kr
Kursledare: Ulla Granqvist

 

Flugfiske

Vill du veta mer om var det är bäst att stå i vattendraget när du flugfiskar? Vill du få råd och kunskap om vilken tid på dygnet och vilket väder som ger mest napp? Kom till oss i sommar och få utrymme för att fiska hela dagarna. Kursen ger dig chansen att prova fiske praktiskt. Med ett inslag av teori kommer dina fiskekunskaper att förbättras.

Datum: 25 juni – 29 juni 2018
Studieomkostnader: ca 600 kr
Kursledare: Per Boström

 

Vandring och närvaro i fjällnära natur  FULLT

Denna sommarkurs kombinerar vandring med övningar för att öka närvaron ,uppleva med alla sinnen och inspiration.Du får lära dig mer om friluftsliv ,orientering och säkerhet under dagsvandringar i olika delar av Åreområdet.Vi lämnar stigar och leder emellanåt för att kunna njuta av att välja  sin egen väg i naturen.Några vandringsteman: Barfotavandring, pilgrimsvandring,vandra i samernas spår.

Datum:25 juni – 29 juni 2018
Studieomkostnader: ca 500 kr
Kursledare: Pernilla Högberg och Jessika Forsberg

Skriv ditt liv   FULLT

”Skriv ditt liv” är kursen för dig som bär på en dröm om att skriva ner din livshistoria. Du är välkommen, oavsett ålder, oavsett om du är van att skriva eller inte.

Datum: 25 juni – 29 juni 2018
Kursledare: Karin Härjegård

 

Hållbar sömnad! 

Vi syr tillsammans och inspireras av varandra. Under rubriken Hållbar sömnad ryms till exempel sömnad av tygkassar, väskor, necessärer och påsar till förvaring och handling. Hur man, förutom att sy olika modeller av väskor, även kan göra sin kasse personlig genom applikationer eller enkla tygtryck kommer att läras ut. Lagningar och ändringar är andra varmt välkomna projekt .Eller varför inte ta chansen att färdigställa något UFO ( Un Finished Objekts) Allt i hållbarhetens tecken

Ta  med egen symaskin och material.Några maskiner finns att låna.Och visst material kommer att finnas till försäljning.

Datum: 25 juni – 29 juni 2018
Kursledare: Anette Johansson

 

Foto i fjällen  FULLT

Med kameran rund halsen utforskar vi Årefjällen. Vi besöker imponerande vattenfall och fantastiska fjäll! Utöver det pratar vi om grundläggande fototeknik, ljus och komposition och går över de viktigaste inställningar i kameran.

Datum: 25 juni – 29 juni 2018
Studieomkostnader: 500 kr
Kursledare: Jelle Dobma

 

Konstkurs i Frankrike

Åredalens folkhögskola erbjuder en sommarkurs i konst och kultur i Sydfrankrike. En kurs för dig som skapar och vill få nya intryck. Du får uppleva färg med bl a studiebesök i Roussillon, besök på museet där man förr tillverkade pigment, du får se inspirerande landskap och utställningar samt skapa tillsammans med andra i en kreativ miljö. Praktiskt arbete i olika tekniker och diskussioner kring konst. Kursen är öppen för alla åldrar och gratis för alla, du betalar bara för boende, mat och resor. Välj om du vill gå en eller två veckor. Bilder från staden och sommarkursen finns på: www.ecoledemontcotton.eu

Datum: v.  25 och 26, 2018     
Studieomkostnader: 
Undervisningen är helt gratis, men inträde och bussresor kostar ca 40 euro/vecka
Mat och boende:
1)större enkelrum med eget badrum: 1700 kronor/veckan,
2)mindre enkelrum med eget badrum : 1500 kronor/vecka
3)Större enkelrum med gemensamt badrum:1500 kronor/vecka.
Lakan finns, ta med dig badhandduk. Det finns sex rum med eget badrum och toalett, samt 6 rum där du delar badrum med de andra. Köken är gemensamma. Matkostnad står du för själv, det finns kök och marknad.
Plats: Bagnols sur Cèze i Sydfrankrike
Resa: Du ordnar din resa till och från Frankrike själv. Tips och hjälp ges. (bra att vara ute i god tid ca 1 månad minst). Ankomst- och avresedag är söndag
Mer information:  Kursbeskrivning
Anmälan: Anmälan till denna kurs kan inte göras via nedanstående anmälningsformulär, utan du ska maila till helena@aredalensfhsk.se. Sista anmälningsdag är 11 maj 2018. Vi tar max 12 personer per vecka, först till kvarn…

 

 

Anmälan

Klicka på den kurs som du vill anmäla dig till i listan här nedan. Du kommer då till Schoolsoft där du behöver börja med att skapa ett konto. Anmäl dig till våra sommarkurser senast 16 maj.

Sommarkurser

Akvarell och fjäll v. 25

Akvarell och fjäll v. 26

Självhushåll

Flugfiske 

Vandring och närvaro i fjällnära natur

Körsång: Gospel

Körsång: Ung Gospel 

Skriv ditt liv

Hållbar sömnad

Foto i Fjällen