Sommarkurser - Åredalens folkhögskola

Sommarkurser

Åredalens folkhögskola erbjuder ett unikt utbud av spännande sommarkurser för alla! Kurserna går vecka 25 eller 26 och är förlagda antingen i Åredalen eller i södra Frankrike.  Ta tillvara på chansen att lära dig något nytt, vistas i härlig miljö och träffa nya vänner! Kursutbudet hittar du nedan. Välkommen!

Boende och Mat

Under sommarkurserna har du möjlighet att både bo på skolans internat och äta mat i skolans matsal. För dig som vill laga/värma din egen mat finns det möjlighet till det.

Kostnad
Helpension måndag – fredag:
Vuxen 2415 kr, Ungdom 13-17 år 1810 kr, Barn 4-12 år 1205 kr
Extra natt (söndag-måndag eller fredag-lördag): 300 kr
Fika dagtid: 350 kr
Fika dagtid samt 5 luncher: 800 kr
Städning per rum: 300 kr
Sänglinne: 250 kr

Kursutbud

Följande kurser gäller 2017, ansök senast 16 maj

 

Akvarell och fjäll – Inga platser kvar 

Kom med och vandra kortare dagsturer, stanna upp och måla i vår vackra fjällmiljö. Dagen kommer att börja med teori och inspiration inför dagens målning och vandring.

Datum:26 juni – 30 juni 2017
Studieomkostnader: 200 kr
Kursledare: Ulla Granqvist

 

Flugfiske

Vill du veta mer om var det är bäst att stå i vattendraget när du flugfiskar? Vill du få råd och kunskap om vilken tid på dygnet och vilket väder som ger mest napp? Kom till oss i sommar och få utrymme för att fiska hela dagarna. Kursen ger dig chansen att prova fiske praktiskt. Med ett inslag av teori kommer dina fiskekunskaper att förbättras.

Datum: 26 juni – 30 juni 2017
Studieomkostnader: ca 600 kr
Kursledare: Per Boström

 

Vandring och närvaro i fjällnära natur

Denna sommarkurs kombinerar vandring med övningar för att öka närvaron ,uppleva med alla sinnen och inspiration.Du får lära dig mer om friluftsliv ,orientering och säkerhet under dagsvandringar i olika delar av Åreområdet.Vi lämnar stigar och leder emellanåt för att kunna njuta av att välja  sin egen väg i naturen.Några vandringsteman: Barfotavandring, pilgrimsvandring,vandra i samernas spår.

Datum:26 juni – 30 juni 2017
Studieomkostnader: ca 500 kr
Kursledare: Pernilla Högberg

 

Körsång: Gospel – Naturupplevelse

En vecka där du kan glädjas åt och inspireras av att sjunga gospelsånger och att göra några korta turer till kända och okända pärlor i västjämtland . Gospelkör för en stund. Vi övar in några gospelsånger, både unisont och flerstämmigt. Enkla arrangemang som passar både nybörjare och erfarna körsångare. Vi jobbar med känsla, rytm och gung och avslutar med en konsert. Du får även uppleva några av Västjämtlands pärlor. Göra några korta turer, i din egen takt, och uppleva naturen runt omkring dig.

Datum: 26 juni – 30 juni 2017
Studieomkostnader: 300 kr
Kursledare: Per Wiklander, Camilla Karlsson och Olle Mobärg


Retreat med bibel och vandring

Retreat med bibel och vandring
Tema : ”På vandring för att finna ro”.
För dig som söker vägledning och andlig fördjupning erbjuder vi en retreat. Denna rymmer stillhet, meditation, bön, bibelundervisning, samtal och vandringar i fjällmiljö. Vi smakar även på pilgrimstraditionen och vandrar en del på S:t Olavsleden.

Datum: 26 juni -30 juni 2017
Studieomkostnader: ca 200 kr, vilket inkluderar kursmaterial och resor i samband med vandringar.
Kursledare: Martin Boström, Åredalens folkhögskola och Silvia Kramer , Östersund


Skriv ditt liv – Inga platser kvar 

”Skriv ditt liv” är kursen för dig som bär på en dröm om att skriva ner din livshistoria. Du är välkommen, oavsett ålder, oavsett om du är van att skriva eller inte.

Datum: 26 juni – 30 juni 2017
Kursledare: Karin Härjegård

 

Svartbränning

Svartbränning är ett av världens äldsta sätt att bränna keramik. Med inspiration från tidiga primitiva kulturer och formspråk skapar vi våra egna objekt i lergodslera. Vi kommer förbereda vår egen lera, forma, dekorera och slutligen bränna tillsammans utomhus. Inga förkunskaper krävs

Datum: 26juni – 30 juni 2017
Studieomkostnader: 200 kr
Kursledare: Mirjam Copp

 

Sy nytt – Sy om – Dekorera – Laga  – Inga platser kvar 

Tag med din symaskin, dina tyger och sybehör till en kreativ vecka! Sy vad du vill, få hjälp och inspiration när du vill. Kanske har du kläder i garderoben som du sparat för att sy om. Vilken lycka! Kursmoment: ändring av mönster, tillskärning, provning, sömnad.

Datum: 26 juni – 30 juni 2017
Kursledare: Carina Ericsson

 

Konstkurs i Frankrike – Inga platser kvar 

Åredalens folkhögskola erbjuder en sommarkurs i konst och kultur i Sydfrankrike. En kurs för dig som skapar och vill få nya intryck. Du får uppleva färg med bl a studiebesök i Roussillon, besök på museet där man förr tillverkade pigment, du får se inspirerande landskap och utställningar samt skapa tillsammans med andra i en kreativ miljö. Praktiskt arbete i olika tekniker och diskussioner kring konst. Kursen är öppen för alla åldrar och gratis för alla, du betalar bara för boende, mat och resor.

Välj om du vill gå en eller två veckor.

Bilder från staden och sommarkursen finns på: www.ecoledemontcotton.eu

Datum: v.  25 och 26, 2017     
Studieomkostnader: 
Undervisningen är helt gratis, men inträde och bussresor kostar ca 40 euro/vecka
Mat och boende: Dubbelrum 1000 kronor/vecka, enkelrum 1500 kronor/vecka.  Alla rum har eget badrum med toalett. Matkostnad står du för själv.
Plats: Bagnols sur Cèze i Sydfrankrike
Resa: Du ordnar din resa till och från Frankrike själv. Ankomst- och avresedag är söndag
Mer information: Ladda ner Program för sommarkurs – Frankrike
Anmälan: Anmälan till denna kurs kan inte göras via nedanstående anmälningsformulär, utan du ska maila till helena@aredalensfhsk.se. Sista anmälningsdag är 15 maj 2017. Vi tar max 10 personer per vecka, först till kvarn…

 

 

Anmälan

Ansök senast 16 maj