Lediga tjänster - Åredalens folkhögskola

Lediga tjänster

 

Lärare Allmän kurs Yrkesinriktning Turism 70%,
Visstidsanställning.

Åredalens Folkhögskola erbjuder en fjällnära och stimulerande miljö för utveckling och bildning, inte bara för intresserade deltagare utan även för oss som arbetar på skolan. Vi är idag en skola som växer och tar nya steg i vår utveckling för framtiden! Nu söker vi en lärare till vår kurs Allmän kurs yrkesinriktning Turism, en kurs inriktad mot besöksnäringen. Mitt i Åredalen med närhet till fjällvärlden där turism är en växande bransch i en stor och viktig näring. En kurs som förbereder för arbete inom besöksnäringen som t.ex. hotellvärd, restaurang värd, konferens- och evenemangs värd. Utbildningen ger kunskaper och träning som arbetsgivarna efterfrågar och en möjlighet för dig att växa som människa. Utbildningen sker i nära samarbete med Åre kommun, Arbetsförmedlingen och företrädare inom turismnäringen. Läs mer om kursen på aredalensfhsk.se

Dina arbetsuppgifter är:

  • Kurslärare för Allmän kurs Turism

  • Del av skolans Team Allmän kurs

  • Delta på pedagogträffar och personalmöten

  • Handleda en grupp kursdeltagare där flera har svenska som andraspråk.

  • Hitta praktikplatser och andra kontaktmöjligheter med yrkeslivet.

     

Vi söker dig som har:

Krav: Har pedagogisk utbildning och/eller annan pedagogisk erfarenhet, kunskap och erfarenhet av mentorskap/handledning, arbetslivserfarenhet inom besöksnäringen, samt har samsyn i skolans kristna värdegrund.

Meriterande: Tidigare arbetslivserfarenhet som lärare inom t ex vuxenutbildning, folkbildning, gymnasiet. Har ett brett kontaktnät med näringslivet i Åre kommun. Har ämneskunskaper/erfarenheter inom Svenska som andra språk, samhällskunskap eller beteendevetenskap.

Ansökan

Din ansökan vill vi ha senast 9 juni 2021 till rektor på adressen anna@aredalensfhsk.se Intervjuer sker löpande.

Anställning

Visstidsanställning 70% från 9 augusti 2021 till 24 juni 2022, placeringsort Åredalens fhsk i Hålland. Rektor är närmaste chef. Ingå i Team Allmän kurs.

Kollektivavtal

Vi tillämpar Arbetsgivaralliansens bransch- och löneavtal, Utbildning och Folkbildning.

Allmän information om skolan

Åredalens folkhögskola ligger högt beläget vid Indalsälven, ca 20 km öster om Åre. Skolan har ett brett kursutbud inom fyra inriktningar: Friluftsliv, Bibel/tro, Konst, Allmän kurs.
Totalt har skolan c:a 200 kursdeltagare på långa kurser, internat med boende för 80-100 personer, samt ca 35 st engagerade medarbetare. Vi är en organisation som ständigt utvecklas och testar nya idéer på många områden. I vår verksamhet samarbetar vi med många olika organisationer i civilsamhället. Följ oss även på Facebook och Instagram.

Folkhögskolan är en av Sveriges över 110 rörelsefolkhögskolor och den drivs som juridisk person av en ideell förening. Vidare är Evangeliska fosterlandsstiftelsen (EFS), en missionsrörelse inom svenska kyrkan, är ideologisk huvudman. Föreningen består av privatpersoner, EFS föreningar och andra organisationer vilka väljer styrelse.

Adress

Föreningen Åredalens Folkhögskola
HÅLLAND 290
83010 UNDERSÅKER