Vår Matsal - Åredalens folkhögskola

Vår Matsal

Välkommen att njuta av maten hos oss!

Måndagar till fredagar serverar vi en god ekologisk frukost och lunch i skolans KRAV-certifierade matsal. Du är varmt välkommen hit!

Vi i köket lagar mat från grunden, bakar vårt eget bröd, tänker klimatsmart, handlar närproducerat och rättvisemärkt samt använder ekologiska och KRAV-märkta råvaror. Vi lagar även mat som är säsongsbaserad. Allt för bästa möjliga helhetsupplevelse och att det ska  samspela med ett hållbart tänk. För dig och för planeten!

 

Ekologisk lunch

Vi serverar en lunch med inriktning mot det hållbara som består av en stor salladsbuffé och två varmrätter varav en alltid är vegetarisk. Basen är ekologiska och närproducerade råvaror. I lunchen ingår dryck, bröd och kaffe.

 

Ekologisk Frukostbuffé

Varje morgon serverar vi en ekologisk frukostbuffé som består av hembakat bröd, hårdbröd, 2 sorters ost, skinka, grönsaker och marmelad. Till det har du alltid olika mejeriprodukter, sylt, müsli och cornflakes. Som dryck serveras kaffe och te från Brunkulla.

Utöver det har vi följande veckomeny:
Måndag – Ekologisk havregrynsgröt och ekologiska ägg
Tisdag – Ekologisk mannagrynsgröt och ekologisk frukt
Onsdag – Ekologisk havregrynsgröt och ekologiska ägg
Torsdag – Ekologisk Gröt på rågflingor och ekologisk frukt
Fredag – Ekologisk havregrynsgröt, äggröra och ekologisk smoothies och egen ekologisk granola

 

Vår mat

Vårt mål är att alltid servera svenskt eller KRAV-märkt kött samt MSC-märkt fisk. När vi bakar bröd och kakor strävar vi efter att använda 100 % ekologiska råvaror. Alla våra mejerivaror är KRAV-märkta, kaviaren är mac-märkt och äggen är ekologiska.

Den dryck som vi har i matsalen är KRAV-märkt eller ekologisk. Kaffet är både Fairtrade och KRAV-märkt och teet kommer från den lokala teproducenten Brunkull Te i Östersund.