Konfirmation - Åredalens folkhögskola

Konfirmation

Dags för konfirmation?  I nuläget så har vi ingen konfirmationskurs hos oss utan den sker hos

EFS Mittnorrland

Konfirmation är för dig som börjar årskurs 8 och är nyfiken på att tillsammans med nya kompisar och ledare lära känna den kristna tron.

EFS har en lång tradition av att arrangera konfirmationsläsningar tillsammans med Svenska kyrkan på olika platser i Jämtland och Västernorrland.

Ordet ”konfirmation” kommer från att bekräfta eller få kvitto på något. Konfirmationen handlar om att du bekräftar ditt dop. Om du inte är döpt, önskar vi att det sker så tidigt som möjligt under konfirmationsläsningen.


Upplägg för  Konfirmationskursens olika steg

  1.  Upptaktshelg

Uppstaktshelg Konfirmationen startar med en upptaktshelg den 19 – 21 november 2021, med övernattning. På Solbacken i Örnsköldsvik. En helg där vi får börja känna varandra och bygga en gemenskap. Lördagen blir en toppen dag fylld med roliga aktiviteter. På söndagen gör vi en egen gudstjänst och efteråt blir det en informationsträff för vårdnadshavare.

2. Sportlovsveckan
Den 5 – 11 mars 2021 blir nästa del av kursen. Det äger rum på Hållandsgården Undersåker

Veckans innehåll:

  • Undervisning om Jesu liv, vem han var och vad han gjorde. Hur har det påverkat historien, och kan det betyda något för oss idag?
  • Skiddagar med instruktörer, där såväl nybörjaren som den som har vana ges möjlighet att utveckla åkningen.
  • Aktiviteter som skapar god gemenskap. Sport, lek, kvällsprogram, smågrupper och underhållning är några exempel på vad veckan erbjuder.

3.Digitala möten

Vi kommer innan sommarens veckor att träffas digitalt några gånger.

4. Sommarkonfirmation

Sommarveckorna 26 juni – 9 juli 2022 som utgör den stora delen av konfirmationen äger rum på Solbacken. Dagarna har ett fulltecknat schema med undervisning, fritidsaktiviteter, tävlingar, vandring i högakusten, sport, lek, kreativitet, andakter, musik, möten och en egen fritid.

Undervisningen kommer att handla om Gud som Fader, Son och helig Ande, bibeln, bön, dop, nattvard, det kristna livet, kärlek och relationer, kyrkan och hur allt har med våra liv att göra.

Konfirmationshögtiden äger rum i Solbackenskyrka Örnsköldsvik lördagen den 9 juli 2022

Konfirmandpräst Jonas Byström präst i EFS Anundsjö området