Sommarkurser - Åredalens folkhögskola

Sommarkurser

Åredalens folkhögskola erbjuder ett unikt utbud av spännande sommarkurser för alla! Kurserna går vecka 25 eller 26 och är förlagda antingen i Åredalen eller i södra Frankrike.  Ta tillvara på chansen att lära dig något nytt, vistas i härlig miljö och träffa nya vänner! Kursutbudet hittar du nedan. Välkommen!

Boende och Mat

Under sommarkurserna har du möjlighet att både bo på skolans internat och äta mat i skolans matsal. Nytt för i år är att mat ingår i kursavgiften och kan inte väljas bort.

Kostnad

Kursavgift och mat måndag – fredag : 3825 kr
Kursavgift , mat och logi  måndag – fredag : kr 4945
Extra natt m frukost (söndag-måndag eller fredag-lördag):  kr 330 kr – 350 kr
Städning per rum: 500 kr
Sänglinne: 250 kr

Kurser för 2020 kommer att läggas upp den 20/12 2019

Akvarell 

Här är en vecka där du får möjlighet att uttrycka dig i samklang med vatten, färg och form. Du får lära känna akvarellfärgens möjligheter genom övningar och fritt måleri. Vi gör utflykter för att hämta inspiration, Ristafallets vattenflöde finns nära oss. Du kan vara nybörjare eller målat länge, vi möts där du är.
 Datum: 22/6 – 26/6
Studieomkostnader: 200 kr  (betalas på plats)
Kursledare: Ulla Granqvist, konstnär

 

Introduktion Fjällvandring 

Är du nyfiken på fjället och fjällvandring? Då är detta kursen för dig! Tillsammans med vår professionell fjällguide lär vi oss grunderna i fjällvandring och fjällvett. Under våra vandringsdagar går vi igenom moment som karta/kompass, flora/fauna och fjällvett/-säkerhet. Dagarna fylls av  fjällvandring på närliggande fjäll, gemenskap, vila och lärtillfällen ute på fjället. Vi är ute i alla väder! Kursen kräver grundläggande kondition, då vandringarna är på stigar mellan ca 6 km till ca 1 mil/dag. Varje kursdeltagare har med sig egen utrustning/kläder så som underställ, regnkläder, varm jacka/tröja, mössa/vantar, termos, ryggsäck, vattenflaska, stabila skor/kängor, solglasögon, solskyddsmedel, sittunderlag, varma sockar och första förband. I kursen ingår karta, kompass och lån av vindsäck  (gruppvis).

Datum: 22/6 -26/6

Kursledare :Johan Arnemo, Fjällguide

Vandring och närvaro i fjällnära natur  

Denna sommarkurs kombinerar vandring med övningar för att öka din närvaro och skärpa dina sinnen. Närvaroträning och meditation i naturen ger oss god återhämtning och bättre förmåga att hantera de utmaningar och situationer vi möter i livet.

Passa på att ge dig själv de allra bästa förutsättningarna genom att vila en stund från kameran och telefonen, vila från alla trevliga konversationer och tankar på då och sen

Några vandringsteman: Barfotavandring, pilgrimsvandring och vandring i samernas spår. Vi kommer att besöka fjällen runt Vålådalen, Åre, Edsåsdalen och Ottsjö. Dagsturerna är mellan 5-15 km långa.

Datum: 22/6 – 26/6

Kursledare: Pernilla Högberg, pedagog och yogalärare

Hållbar sömnad

Vi syr tillsammans och inspireras av varandra. Vi pratar och lär oss om hur vi kan tänka hållbart när det gäller textil. Hur kan våra kläder få längre livscykel? Vilka material är mest hållbara? Hur kan vi ta till vara på utslitna textilier? Några tips och mönster för remake kommer finnas, men ta gärna också med egna mönster. Lagningar och ändringar är andra varmt välkomna projekt. Eller varför inte ta chansen att färdigställa något UFO, (Un Finished Objekts). Allt i hållbarhetens tecken.

Ta gärna med egen symaskin och material. Några maskiner finns att låna. Och visst material kommer att finnas till försäljning. Vid funderingar tveka inte att höra av dig.

Datum: 22/6 – 26/6
Kursledare: Sofia Hamrin, lärare

 Konstkurs i Frankrike

Åredalens folkhögskola erbjuder en sommarkurs i konst och kultur i Sydfrankrike. En kurs för dig som skapar och vill få nya intryck. Du får uppleva färg med bl a studiebesök i Roussillon, besök på museet där man förr tillverkade pigment, du får se inspirerande landskap och utställningar samt skapa tillsammans med andra i en kreativ miljö. Praktiskt arbete i olika tekniker och diskussioner kring konst. Kursen är öppen för alla åldrar och gratis för alla, du betalar bara för boende, inträden, mat och resor. Välj om du vill gå en eller två veckor. Bilder från staden och sommarkursen finns på vår facebook-sida och Instagram samt

www.ecoledemontcotton.eu

Datum: v. 25 och 26, 2020  

Studieomkostnader: Undervisningen är helt gratis, inträde och bussresor kostar ca 40 euro/vecka

Material tar du med själv eller köper på plats, pigment, krita och bindemedel finns till försäljning.

Mat och boende: 

1)större enkelrum med eget badrum: 220 euro/veckan,

2)mindre enkelrum med eget badrum : 200 euro/vecka

3)Större enkelrum med gemensamt badrum: från190 euro/vecka.

Lakan finns, ta med dig badhandduk. Det finns sex rum med eget badrum och toalett, samt 6 rum där du delar badrum med de andra. Köken är gemensamma. Matkostnad står du för själv, det finns kök och marknad. Städ av rummet kostar 50 euro extra.

Plats: Bagnols sur Cèze i Sydfrankrike

Resa: Du ordnar din resa till och från Frankrike själv. Tips och hjälp ges. (bra att vara ute i god tid 

ca 1 månad minst). Ankomst- och avresedag är söndag

Mer information: Kursbeskrivning

Anmälan: Sista anmälningsdag är 11 maj 2020, Vi tar max 12 personer per vecka, först till kvarn… OBS nytt för 2020 är att du anmäler dig via länken här intill (Schoolsoft) alltså inga anmälningar via mejl