Sommarkurser - Åredalens folkhögskola

Sommarkurser

Åredalens folkhögskola erbjuder ett unikt utbud av spännande sommarkurser för alla! Kurserna går vecka 25 eller 26 och är förlagda antingen i Åredalen eller i södra Frankrike.  Ta tillvara på chansen att lära dig något nytt, vistas i härlig miljö och träffa nya vänner! Kursutbudet hittar du nedan. Välkommen!

Boende och Mat

Under sommarkurserna har du möjlighet att både bo på skolans internat och äta mat i skolans matsal. För dig som vill laga/värma din egen mat finns det möjlighet till det.

Kostnad

Helpension vecka 25 måndag – torsdag:  kr
Helpension  vecka 26 måndag – fredag: kr
Extra natt (söndag-måndag eller fredag-lördag):  kr
v. 26 Fika dagtid kr
v. 26Fika dagtid samt 5 luncher: kr

v. 25 Fika dagtid kr

v. 25 Fika dagtid samt 4 luncher : kr
Städning per rum:500 kr
Sänglinne: 250 kr

Kurser för 2020 kommer att läggas upp den 1/12 2019

Akvarell 

Här är en vecka där du får möjlighet att uttrycka dig i samklang med vatten, färg och form. Du får lära känna akvarellfärgens möjligheter genom övningar och fritt måleri. Vi gör utflykter för att hämta inspiration, Ristafallets vattenflöde finns nära oss. Du kan vara nybörjare eller målat länge, vi möts där du är.
 Datum: 22/6 – 26/6
Studieomkostnader: 200 kr  (betalas på plats)
Kursledare: Ulla Granqvist, konstnär

Akvarell & Vandring

Kombinera glädjen i att måla akvarell och få ta del av det Jämtländska fjällandskapet till fots. Grunderna i Akvarell och kortare vandringar (2-5 km) med akvarell grejerna redo i ryggsäcken. För att sedan stanna upp vid en vacker vy, koka kaffe på elden och måla in dig i landskapet

Materialkostnader: 200 kr ( betalas på plats)

Inga förkunskaper krävs

Datum:

Studieomkostnad: 500 kr ( betalas på plats)

Kursledare: Arna Rydberg, konstlärare

Skogens & Fjällets skafferi 

Skogens och fjällets skafferi. Vi  vandrar, letar, plockar och njuter. I vår närmiljö kan vi få det mesta vi behöver. Under de här dagarna lär vi oss var vi kan hitta och hur vi kan ta vara på några av de vilda växterna.

Datum: 

Studieomkostnader : 500kr ( betalas på plats)

Kursledare : Jessika Forsberg, lärare och entreprenör

Introduktion Fjällvandring 

Är du nyfiken på fjället och fjällvandring? Då är detta kursen för dig! Tillsammans med vår professionell fjällguide lär vi oss grunderna i fjällvandring och fjällvett. Under våra vandringsdagar går vi igenom moment som karta/kompass, flora/fauna och fjällvett/-säkerhet. Dagarna fylls av  fjällvandring på närliggande fjäll, gemenskap, vila och lärtillfällen ute på fjället. Vi är ute i alla väder! Kursen kräver grundläggande kondition, då vandringarna är på stigar mellan ca 6 km till ca 1 mil/dag. Varje kursdeltagare har med sig egen utrustning/kläder så som underställ, regnkläder, varm jacka/tröja, mössa/vantar, termos, ryggsäck, vattenflaska, stabila skor/kängor, solglasögon, solskyddsmedel, sittunderlag, varma sockar och första förband. I kursen ingår karta, kompass och lån av vindsäck  (gruppvis).
Datum: 22/6 -26/6

Studieomkostnad: 500:-, samt resor till och från fjället( betalas på plat

Kursledare :Johan Arnemo, Fjällguide

Vandring och närvaro i fjällnära natur  

Denna sommarkurs kombinerar vandring med övningar för att öka din närvaro samt uppleva med alla dina sinnen. Vi lämnar stigar och leder  för att kunna njuta och välja  sin egen väg i naturen. Några vandringsteman: Barfotavandring, pilgrimsvandring och vandra i samernas spår. Vandringsturerna är mellan 5-15 km långa.

 

  Datum: 22/6 – 26/6

Studieomkostnader: ca 500 kr( betalas på plats)
Kursledare: Pernilla Högberg , lärare

Hållbar sömnad

Vi syr tillsammans och inspireras av varandra. Under rubriken Hållbar sömnad ryms till exempel sömnad av tygkassar, väskor, necessärer och påsar till förvaring och handling. Hur man, förutom att sy olika modeller av väskor, även kan göra sin kasse personlig genom applikationer eller enkla tygtryck kommer att läras ut. Lagningar och ändringar är andra varmt välkomna projekt .Eller varför inte ta chansen att färdigställa något UFO ( Un Finished Objekts) Allt i hållbarhetens tecken

Ta  med egen symaskin och material. Några maskiner finns att låna.Och visst material kommer att finnas till försäljning.

Datum: 22/6 – 26/6
Kursledare: 

Foto i fjällen

Vi börja veckan med att gå igenom grunderna i fotografering med digitalkamera,samt enklare bildbearbetning.Sedan löser vi olika fotografiska uppgifter i storslagen natur.Vi kommer att prata om naturfotografering, men även om andra inriktningar ,som macro- och porträtt fotografering.

Datum:
Studieomkostnader: 500 kr( betalas på plats)
Kursledare:

Konstkurs i Frankrike

Åredalens folkhögskola erbjuder en sommarkurs i konst och kultur i Sydfrankrike. En kurs för dig som skapar och vill få nya intryck. Du får uppleva färg med bl a studiebesök i Roussillon, besök på museet där man förr tillverkade pigment, du får se inspirerande landskap och utställningar samt skapa tillsammans med andra i en kreativ miljö. Praktiskt arbete i olika tekniker och diskussioner kring konst. Kursen är öppen för alla åldrar och gratis för alla, du betalar bara för boende, inträden, mat och resor. Välj om du vill gå en eller två veckor. Bilder från staden och sommarkursen finns på vår facebook-sida och Instagram samt

www.ecoledemontcotton.eu

Datum: v. 25 och 26, 2020  

Studieomkostnader: Undervisningen är helt gratis, inträde och bussresor kostar ca 40 euro/vecka

Material tar du med själv eller köper på plats, pigment, krita och bindemedel finns till försäljning.

Mat och boende: 

1)större enkelrum med eget badrum: 220 euro/veckan,

2)mindre enkelrum med eget badrum : 200 euro/vecka

3)Större enkelrum med gemensamt badrum: från190 euro/vecka.

Lakan finns, ta med dig badhandduk. Det finns sex rum med eget badrum och toalett, samt 6 rum där du delar badrum med de andra. Köken är gemensamma. Matkostnad står du för själv, det finns kök och marknad. Städ av rummet kostar 50 euro extra.

Plats: Bagnols sur Cèze i Sydfrankrike

Resa: Du ordnar din resa till och från Frankrike själv. Tips och hjälp ges. (bra att vara ute i god tid 

ca 1 månad minst). Ankomst- och avresedag är söndag

Mer information: Kursbeskrivning

Anmälan: Sista anmälningsdag är 11 maj 2020, Vi tar max 12 personer per vecka, först till kvarn… OBS nytt för 2020 är att du anmäler dig via länken här intill (Schoolsoft) alltså inga anmälningar via mejl