Beskrivning av internatet | Åredalens folkhögskola

Internatbeskrivning

Internatet består av flera olika byggnader. Storleken på husen varierar och man bor allt från 5 till 25 personer i samma hus. Här följer en beskrivning av de olika husen och rummen.

Byggnaderna

Villan är vårt minsta hus. Här finns 5 sovrum, där tre av rummen kan nyttjas som dubbelrum. Kök, tvättstuga, tv-rum,  toalett- och duschrum delas gemensamt i huset.

Brunkulla och Guckusko är två hus med endast enkelrum och har högre standard. Det finns plats för 8 personer per hus. Två rum delar på dusch/ toalett och kök/ tv-rum delas av 4 personer. Tvättstugan är gemensam för alla i huset.

Viking- och Sveaborg är likadana byggnader med 15 rum per hus, både små och stora. Vissa av de stora enkelrummen kan möbleras om till dubbelrum vid behov. Här delar två rum på en toalett och de gemensamma duscharna ligger i nedre delen av husen. Kök, matrum, tv-rum och tvättstuga är gemensam för alla i respektive hus.

Jämteborg är vårt äldsta och största hus. Här finns det plats för 25 personer fördelade på två våningar i små och stora enkelrum eller dubbelrum. I de flesta rummen finns det tvättställ men toaletterna och duscharna ligger i korridorerna. Det finns två kök och två tv-rum i huset. Tvättstugan är gemensam för alla.

Rummen

Alla rum är möblerade. Inredningen består av säng, skrivbord, bokhylla, byrå, fåtölj, gardiner och/eller karmstol. I vissa rum finns det även nattduksbord eller ett litet extrabord. De små enkelrummen är ca 10 kvadratmeter och de stora är ca 16 kvadratmeter. Fönstrens storlek kan variera men det vanligaste måttet är 140 X 150cm.

Kom ihåg att ta med dig:

  • kudde
  • täcke
  • lakan
  • örngott
  • handdukar

Internatavgiften

I internatavgiften ingår det möblerade rummet, tillgång till Tv-rum och fullt utrustat kök. Städmaterial, förbrukningsmateriel samt mat alla skoldagar (måndag frukost t.o.m. fredag lunch). Du kan inte välja bort maten och endast bo här.

Övrigt

Skolan stänger under jullovet. Under denna period betalar du inte någon hyra.Men det finnas möjlighet att hyra boendet även över jullovet.