Indien väntar - Distanskurs, senior | Åredalens folkhögskola

Indien väntar – distans, senior

Drömmer du om att resa till nya platser? Vill du träffa nya vänner med ett intresse att upptäcka världen?

Den här kursen riktar sig till dig som är 55+, som vill studera och utvecklas. Vi läser om det spännande och färgsprakande landet Indien. Under en tre veckors studieresa får du chansen att upptäcka detta intressanta land tillsammans med din studiegrupp. Du får uppleva den indiska kulturen och träffa människorna där.

Studieupplägg
Inden väntar – distans senior är upplagd som en distanskurs med 4 fysiska träffar och en studieresa till Indien. Den totala studieomfattningen är 30% för höstterminen och 60% på vårterminen. Kursen uppfyller villkoren för studiestöd under vårterminen 2018.

Kursen arrangeras av Åredalens folkhögskola i ett samarbete med den Lutherska Kyrkan i Madhya Pradesh.

Kursen är speciellt anpassad för dig som fyllt 55 år. Bra boende, god kvalité på transporter och hög standard på mat prioriteras.

Fysiska träffar
Vi träffas under 3 helger före resan för att arbeta med landkunskap, språk (hindi)  och indiska religioner. Dessa träffar är:

  • 22-23 september
  • 24-25 november
  • 12-13 januari

Efter resan avslutas kursen med en helg på Åredalens folkhögskola för bearbetning av resan samt utvärdering av kursen. Denna helg är 9-10 mars.

Studieresa
I månadsskiftet januari-februari 2019 gör vi tillsammans en studieresa på 3,5 veckor till Indien. Där besöker vi Kerala, Goa Mumbai, Madhya Pradesh där EFS har långvariga kontaker med vår systerkyrka ELC i MP. Resan går sedan vidare till Agra där det berömda mausoleumet Taj Mahal ligger. Resan avslutas i Delhi, Indiens huvudstad som numera också är landets största stad. Under studieresan kommer det ges möjlighet att utforska Indien på egen hand för den som så önskar.

Datum för studieresan är  21/1 – 14/2 2019.

Kursens mål
Deltagaren ska ha tillägnat sig grundläggande kunskaper om Indien – dess kultur, språk och religion.

Kostnader
Totalkostnad för resan till Indien beräknas till 14000 kr från Arlanda. Utöver det tillkommer kostnader för resor, mat och logi till de fysiska träffarna före och efter resan.