Konstskolan - Profilkurs | Åredalens folkhögskola

Konst Fjäll & natur

 Konst, Fjäll och Natur är kursen för dig som vill utveckla ditt konstnärliga skapande och få tid till inspiration i en kreativ, lugn och vacker fjällmiljö.  Du kanske har som ambition att söka högre konstnärlig utbildning eller vill ge dig själv ett år av skapande, glädje och gemenskap. Vi arbetar tex med måleri, grafiska tekniker, keramik och idébaserad konst. Vi jobbar också på att tänka cirkulärt och hållbart i alla led. Närheten till fjäll och natur betyder att du har möjlighet till fjällvandringar och skidåkning 

 

Kursbeskrivning: 

Kursen är både grundläggande och förberedande utbildning som ger dig möjlighet att söka vidare till högre studier inom områden som t.ex. konst, arkitektur och design. Du kommer få en ateljéplats och ha fri tillgång till skolans verkstäder. Du får möta gästlärare under året som är verksamma konstnärer. 

 

Exempel på kursmoment: 

· Teckning, skissteknik, kroki  

· Grafiska tekniker som torrnål, screentryck 

· Måleri som t.ex. olja, akryl och akvarell 

· Keramisk, skulptur, installationer och konst i offentliga miljöer 

· Workshops och temaperioder med gästlärare 

· Samtida uttryck och idébaserat skapande. 

· Fjällvandring och skidtur 

· Konsthistoria med inriktning samtidskonst 

· Utställningsteknik 

· Hjälp att göra arbetsprover och portfolio 

· Eget fördjupningsarbete 

 

Målet med kursen Som studerande får du möjligheter att ta din konst vidare och att prova på och fördjupa dig i olika tekniker. Du får också möjlighet att göra arbetsprover för att kunna söka vidare till en högre utbildning. Vi strävar efter din personliga utveckling och att du får en gedigen utbildning i teori och praktik i en inspirerande miljö.

 

Gästlärare

_75_7775

GIDEONSSON/LONDRÉ består av Lisa Gideonsson och Gustaf Londré som sedan 2015 bor och verkar i Kallrör. Konstnärsduon formades 2009. Tillsammans arbetar de med installationer och performance. I sitt konstnärskap och sin vardag uppmärksammar de alternativa förhållningssätt till tid. GIDEONSSON/LONDRÉ tog examen från Kungliga Konsthögskolan 2014.

img_4880

Mirjam Copp är konstnär och designer utbildad på Konstfack i Stockholm.
Hon arbetar med skulptur och keramisk form med ett särskilt intresse för de vardagliga tingen och poesin runtomkring dem.Mirjam arbetar även som frilansande produktutvecklare och designer inom utelivsbranschen. Hon har kontor i Åkroken, ett stenkast från skolan.

 

Valbara kurser

Valbara kurser innebär att man utifrån eget intresse väljer kurser där man studerar tillsammans med deltagare från olika klasser på skolan. Dessa kurser ligger torsdagar och fredagar i tre 6-veckorsperioder under året. Kurserna ger dig goda möjligheter att påverka innehållet på ditt år. Här finns det även möjlighet att studera behörighetsgivande kurser

Konstskolan deltar i Valbara kurser perioderna 1, 2 och 3. Det finns alltid möjlighet att välja konstinriktade kurser under dessa perioder.

Läs om alla Valbara kurser här: Valbara kurser

Kostnader

Undervisningen är avgiftsfri, men det tillkommer en avgift för studieomkostnader som täcker ditt grundmaterial som behövs i de olika kurserna. För Konstskolan är studieomkostnaden ca 6100kr.

I samband med att du tackar ja till kursen betalar du en anmälningsavgift på 500 kr. Hela summan betalas tillbaka vid första fakturatillfället.

För omkostnader som berör mat, boende, försäkringar m.m. läs mer här: Kostnadsinformation