Lunchbuffé

Skolans matsal

Åredalens folkhögskola har en mycket fin matsal där frukost, förmiddagsfika och lunch serveras varje vardag. Till lunchen kan du njuta av ett vällagat mål tillsammans med en stor och god salladsbuffé. Självklart serveras kaffe på maten!

Samtalen och gemenskapen som uppstår i samband med fikastunderna och måltiderna är en viktig del av folkhögskoletiden! Vi hoppas att vår mat och stunderna i matsalen ska bidra till att du får må bra under din tid här!

Måltiderna serveras följande tider:

Frukost:

kl. 07.30-8.30

 

Förmiddagsfika:

kl. 10.00 -10.30

 

Lunch:

kl. 11.45-13.00

tjej som tar mat

Vår matfilosofi

Vår matfilosofi är miljövänligt, hållbart och närodlat. Köket eftersträvar att laga mat från grunden, baka eget bröd, tänka klimatsmart, minska vårt matsvinn, handla närproducerat och rättvisemärkt samt använda ekologiska råvaror. Allt för bästa möjliga helhetsupplevelse.  

 

Under din tid på vår skola vill vi att du ska få möjlighet att prova nya saker, lära dig mer om klimatsmart mat och näringslära, uppleva hur du kan äta mat som följer de odlingssäsonger vi har i landet och få möjlighet att vidga ditt smakfönster. 

Specialkost

Vegetariska och veganska alternativ serveras alltid för dig som önskar detta. Har du allergier eller är behov av annan specialkost så löser vi det i dialog med dig.  

 

 

Mat för dig som bor på internatet

Du som bor på internatet kan inte välja bort maten, utan den är en del av den service som skolan tillhandahåller våra deltagare. På kvällar och helger lagar du din egen mat våra internathus.  

 

 

Mat för dig som inte bor på internatet

Om du inte bor på internatet önskar vi ändå att du fikar tillsammans med dina skolkamrater på förmiddagsfikat, en kostnad för det tillkommer. Om du vill äta övriga måltider i skolans matsal kan du teckna dig för ett matabonnemang. Annars finns det självhushållskök där du som inte bor på internatet kan laga eller värma din lunch. 

 

 

Vad kostar maten?

Alla matkostnader för dig som går på skolan har vi samlat på sidan: Kostnader

Så läs där för att få mer information.